KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Punkt w Drwalewie

WAŻNE

Drodzy rodzice w zakładce Dla rodziców znajdziecie propozycje zabaw i zadań do wykonania oraz stron edukacyjnych do zabawy i pracy z dzieckiem w domu.


 

Punkt Przedszkolny w Drwalewie jest placówką publiczną czynną w godzinach 8.00-16.00. W przedszkolu funkcjonują dwa oddziały: 3,4-latki i 5,6-latki. Punkt posiada dwie przestronne sale dla dzieci. Jedna sala przeznaczona jest dla grupy starszej, druga dla grupy młodszej. Sale wyposażone są w atrakcyjne dla dzieci zabawki, pomoce dydaktyczne, kąciki zainteresowań oraz sprzęt do zabaw ruchowych. Posiadamy również tablice interaktywną.

 

Każda z grup przedszkolnych posiada swoją łazienkę dostosowaną do potrzeb dzieci. W budynku przedszkolnym znajduje się również przestronny hol, na którym organizowane są uroczystości przedszkolne (np. Pasowanie na Przedszkolaka, Spotkanie Zimowo-Świąteczne, Bal karnawałowy, Dzień Babci i Dziadka, Dzień Rodziny). Punkt posiada również szatnie dziecięcą oraz zaplecze kuchenne.

Na terenie przedszkola znajduje się atrakcyjny dla dzieci plac zabaw, boisko przedszkolne oraz ogród bogaty w różnorodne drzewa, krzewy oraz kwiaty. W pobliżu przedszkola znajduje się las, do którego często wychodzimy na spacery.

W placówce zatrudniona jest wykwalifikowana kadra pedagogiczna, która chętnie uczestniczy w różnorodnych formach doskonalenia zawodowego. Nauczyciele dostosowują zajęcia do potrzeb i możliwości dzieci. Rozwijają zainteresowania przedszkolaków poprzez udział w konkursach, spartakiadach, licznych uroczystościach, wycieczkach, audycjach muzycznych oraz przedstawieniach teatralnych.

Rodzice uczestniczą w życiu placówki. Angażują się w pomoc podczas uroczystości przedszkolnych i wycieczek. Uczestniczą w zajęciach otwartych i uroczystościach przedszkolnych.