DATA | OBIAD | PODWIECZOREK |
|---|
Poniedziałek 27.10.2025 | Kapuśniak z ziemniakami Zapiekanka makaronowa z szynką Surówka z marchewki i jabłka Kompot wiśniowy Kapuśniak z ziemniakami – 200 g (bulion warzywny, Kapusta kiszona, marchew, pietruszka, seler, ziemniaki, przyprawy) Zapiekanka makaronowa z szynką (niski IG) – 170 g – alergeny: mleko, gluten (makaron razowy świderki, mleko, szynka drobiowa, ser żółty, mąka owsiana, cebula) Surówka z marchewki i jabłka – 50 g (marchew, jabłko, sok z cytryny) Kompot wiśniowy (cukier 3g/ porcję) - 200 ml | Płatki kukurydziane z mlekiem Kanapeczki z szynką, ogórkiem, pomidorem i sałatą Herbata malinowa Płatki kukurydziane z pełnego ziarna Lubella – 10 g – alergeny: gluten (mąka kukurydziana pełnoziarnista 59,7%, mąka kukurydziana 27,1%, kaszka pszenna, ekstrakt słodowy jęczmienny, cukier, sól, otręby pszenne, barwnik: karoteny, karmel, przeciwutleniacz: mieszanina tokoferoli) Mleko świeże 2% - 150 ml – alergeny: mleko Chleb pełnoziarnisty - 45 g – alergeny: gluten Szynka z indyka – 15 g – alergeny: gorczyca Masło (zawartość tłuszczu mlecznego nie mniej niż 82%) – 5 g – alergeny: mleko Ogórek - 20 g Pomidor – 20 g Sałata – 5 g Herbata malinowa bez cukru 200 ml |
Wtorek 28.10.2025 | Zupa pomidorowa z makaronem Pieczone nuggetsy Ziemniaki z koperkiem Sałata z jogurtem Kompot truskawkowy Zupa pomidorowa z makaronem kokardki – 220 g – alergeny: mleko, seler, gluten (bulion warzywny, passata, włoszczyzna, natka pietruszki, śmietana 12%, makaron pszenny, przyprawy) Pieczone nuggetsy z kurczaka w owsianej panierce (wyrób własny, niski IG) – 70 g – alergeny: jajko, mleko (mięso z piersi kurczaka, jajko, płatki owsiane, olej, parmezan, przyprawy) Ziemniaki gotowane z koperkiem – 80 g Sałata z jogurtem – 50 g – alergeny: mleko (sałata masłowa, jogurt naturalny, sól) Kompot truskawkowy bez cukru – 200 ml – alergeny: truskawka | anapeczki z paprykarzem, serem żółtym ogórkiem, pomidorem i sałatą Herbata miętowa Chleb razowy – 45 g – alergeny: gluten Masło (zawartość tłuszczu mlecznego nie mniej niż 82%) – 5 g – alergeny: mleko Ser żółty Gouda– 12 g – alergeny: mleko Paprykarz (wyrób własny) – 25 g – alergeny: ryby (makrela, bulion warzywny, ryż, cebula, marchew, pietruszka, oliwa, koncentrat pomidorowy, przyprawy) Ogórek – 20 g Pomidor – 20g Sałata masłowa – 5 g Herbata miętowa bez cukru 200 ml
|
Środa 29.10.2025 | Zupa krem z kalafiora z grzankami Pulpeciki drobiowe w delikatnym sosie koperkowym Kasza pęczak Buraczki gotowane Kompot wieloowocowy Zupa krem z kalafiora – 200 g - alergeny: mleko, gluten (kalafior, cukinia, marchew, chleb żytni, śmietana 12%, koper, przyprawy) Pulpeciki z indyka w sosie koperkowym – 120 g – mleko, gluten (mięso mielone z indyka, bulion warzywny, jajko, cebula, bułka pszenna, marchew, koper, masło, mąka ziemniaczana, mąka z ciecierzycy, olej, przyprawy) Kasza pęczak ugotowana al.’dente – 50 g Buraczki gotowane – 50 g (buraki, olej, natka pietruszki, cukier, sok z cytryny) Kompot wieloowocowy (cukier 1g/porcję) – 200 ml | Kanapeczki z pastą jajeczną, polędwicą, pomidorem, ogórkiem kiszonym i sałatą Herbata rumiankowa Chleb pełnoziarnisty - 45 g – alergeny: gluten Pasta jajeczno - warzywna – 33 g – alergeny: jajko, mleko (jajko, papryka, jogurt naturalny, szczypiorek, sól, pieprz) Polędwica sopocka – 15 g – alergeny: gorczyca Masło (zawartość tłuszczu mlecznego nie mniej niż 82%) – 5 g – alergeny: mleko Pomidor - 20 g Ogórek kiszony – 20 g Sałata – 5 g Herbata rumiankowa bez cukru – 200 ml
|
Czwartek 30.10.2025 | Zupa krem z soczewicy Kluski leniwe z sosem jogurtowym Kompot wieloowocowy Zupa krem z soczewicy – 200 g – alergeny: mleko (czerwona soczewica, włoszczyzna, passata pomidorowa, cebula, czosnek, oliwa, kurkuma, pieprz, sól) Kluski leniwe z niskim IG - 200 g – alergeny: jajko, mleko (ser twarogowy półtłusty, mąka owsiana pełnoziarnista, jajko, sól) Sos jogurtowy na słodko – 50 g – alergeny: mleko (jogurt naturalny, cukier, cynamon) Kompot wieloowocowy (cukier 2g/ porcję) - 200 ml – alergeny: truskawki | Kanapeczki z pastą słonecznikową, kiełbasą krakowską, ogórkiem kiszonym, pomidorem i sałatą Herbata miętowa Chleb razowy – 45 g – alergeny: gluten Pasta słonecznikowa – 18 g (nasiona słonecznika, natka pietruszki, czosnek, kurkuma, siemię lniane, pieprz, sól) Kiełbasa krakowska – 5 g Masło (zawartość tłuszczu mlecznego nie mniej niż 82%) – 5 g – alergeny: mleko Ogórek kiszony – 20 g Pomidor – 20 g Sałata – 5 g Herbata miętowa bez cukru – 200 ml |
Piątek 31.10.2025 | Zupa pieczarkowa z makaronem Domowe paluszki rybne w owsianej panierce Ziemniaki z koperkiem Surówka z kiszonej kapusty Kompot truskawkowy Zupa pieczarkowa z makaronem szpinakowym – 220 g – alergeny: mleko, seler (pieczarki, seler, pietruszka, marchew, cebula, śmietana 18%, makaron pszenny szpinakowy, przyprawy) Smażony filet z miruny w panierce owsianej (wyrób własny, niski IG) – 70 g – alergeny: ryby, jajko (filet z miruny, mąka z ciecierzycy, mąka owsiana pełnoziarnista, jajko, olej, sól, pieprz) Ziemniaki z koperkiem – 80 g Surówka z kapusty kiszonej – 50 g (kapusta kiszona, marchew, jabłko, olej rzepakowy, przyprawy) Kompot truskawkowy bez cukru - 200 ml – alergeny: truskawki | Kanapeczki z chrupiącym twarożkiem, szynką drobiową, ogórkiem, rzodkiewką i sałatą Herbata malinowa Chleb pełnoziarnisty - 45 g – alergeny: gluten Twarożek z papryką – 40 g – alergeny: mleko Szynka z indyka – 15 g Masło (zawartość tłuszczu mlecznego nie mniej niż 82%) – 5 g – alergeny: mleko Ogórek – 20 g Sałata – 5 g Herbata malinowa bez cukru – 200 m
|