Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

DATA

OBIAD

PODWIECZOREK

Poniedziałek

10.02.2025

Zupa ogórkowa z ziemniakami
Makaron z serem białym i sosem jogurtowym
Kompot wiśniowy
Zupa ogórkowa – 220 g – alergeny: mleko, seler
(woda, udo z kurczaka, ogórki kiszone, włoszczyzna, ziemniaki, przyprawy)
Makaron z serem i sosem – 250 g - – alergeny: mleko, gluten
(makaron pszenny, ser biały chudy, jogurt naturalny, cukier, cynamon)
Kompot wiśniowy (cukier 4g/ porcję) - 200 ml

Zupa mleczna z kluskami lanymi
Kanapeczki z serem żółtym, ogórkiem, papryką i sałatą
Herbata malinowa
Zupa mleczna z lanymi kluskami – 250 ml - alergeny: mleko, gluten, jajko
(mleko, jajko, mąka pszenna, cukier 2g/ porcję, sól)
Chleb pełnoziarnisty - 30g – alergeny: gluten
Ser żółty gouda – 15 g - alergeny: mleko
Masło (zawartość tłuszczu mlecznego nie mniej niż 82%) – 5 g – alergeny: mleko
Ogórek zielony – 20 g
Papryka – 15 g
Sałata – 5 g
Herbata malinowa bez cukru– 200 ml

 

 Wtorek

11.02.2025

Krupnik z fasolką szparagową
Pulpeciki drobiowe w delikatnym sosie koperkowym
Kasza pęczak
Surówka z buraka
Kompot wieloowocowy
Krupnik z fasolką szparagową – 220 g - alergeny: seler
(włoszczyzna, fasolka szparagowa, bulion warzywny, kasza jęczmienna, ziemniaki, koper, przyprawy)
Pulpeciki z indyka w sosie koperkowym – 120 g – mleko, gluten
(mięso mielone z indyka, bulion warzywny, jajko, cebula, bułka pszenna, marchew, koper, masło, mąka
ziemniaczana, mąka z ciecierzycy, olej, przyprawy)
Kasza pęczak ugotowana al dente – 60 g
Surówka z buraka – 50 g
(buraki, jabłko, marchew, cebula, natka pietruszki, sól, pieprz)
Kompot wieloowocowy (cukier 2g/ porcję) - 200 ml – alergeny: truskawki


Kanapeczki z jajkiem, szynką drobiową,
ogórkiem i papryką
Kakao
Chleb pełnoziarnisty – 45 g – alergeny: gluten
Jajko na twardo – 50 g – alergeny: jajko
Szynka z indyka – 15 g
Masło (zawartość tłuszczu mlecznego nie mniej niż 82%) – 5 g – alergeny: mleko
Ogórek – 30 g
Papryka – 15 g
Kakao (cukier 3 g/ porcję) – 200 ml – alergeny: mleko, kakao

 Środa

12.02.2025

Rosół z makaronem
Pieczone kotlety mielone
Ziemniaki z koperkiem
Surówka z białej kapusty
Kompot wiśniowy
Rosół z makaronem i mięsem z ud kurczaka – 200 g (makaron nitki 40 g) – alergeny: seler,
gluten
(udo z kurczaka, włoszczyzna, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, makaron pszenny nitki)
Pieczone kotlety mielone z wieprzowiny – 90 g – alergeny: jajko
(mielone mięso z indyka, pieczarki, jajko, cebula, czosnek, płatki owsiane, przyprawy)
Ziemniaki gotowane z koperkiem – 80 g
Surówka z białej kapusty – 50 g – alergeny: mleko
(kapusta biała, kukurydza, marchew, por, jogurt naturalny, natka pietruszki, pieprz, sól)
Kompot wiśniowy (cukier 4g/ porcję) - 200 ml

Kanapeczki z pastą słonecznikową, polędwicą,
ogórkiem kiszonym, pomidorem i sałatą
Herbata owocowa
Chleb pełnoziarnisty - 45 g – alergeny: gluten
Pasta słonecznikowa – 18 g
(nasiona słonecznika, natka pietruszki, czosnek, kurkuma, siemię lniane, pieprz, sól)
Polędwica sopocka – 15 g – alergeny: gorczyca
Masło (zawartość tłuszczu mlecznego nie mniej niż 82%) – 5 g – alergeny: mleko
Ogórek kiszony - 20 g
Pomidor – 15 g
Sałata – 5 g
Herbata owocowa bez cukru 200 ml

 

Czwartek

13.02.2025

Barszcz czerwony z ziemniakami
Placuszki bananowe z sosem jogurtowym
Kompot truskawkowy
Barszcz czerwony z ziemniakami – 220 g – alergeny: mleko, seler
(woda, buraki, cebula, czosnek, jabłko, pietruszka, seler, marchew , ziemniaki, przyprawy)
Placuszki bananowo- owsiane – 130g – alergeny: jajko, kakao
(banan, jajko, mąka owsiana pełnoziarnista, kakao, masło klarowane, proszek do pieczenia)
Sos jogurtowy z cynamonem (cukier 6 g/ porcję) – 50 g – alergeny: mleko
Kompot truskawkowy bez cukru - 200 ml – alergeny: truskawki

Jajecznica ze szczypiorkiem
Kanapeczki z polędwicą,
sałatą, ogórkiem kiszonym i pomidorem
Herbata miętowa
Jajecznica ze szczypiorkiem – 60 g – alergeny: jajka, mleko
Chleb razowy 45 g – alergeny: gluten
Polędwica sopocka – 15 g
Masło (zawartość tłuszczu mlecznego nie mniej niż 82%) – 5 g – alergeny: mleko
Ogórek kiszony – 20 g
Pomidor – 20 g
Sałata masłowa – 5 g
Herbata miętowa bez cukru -200 ml

Piątek

14.02.2025

Zupa pieczarkowa z makaronem
Paluszki rybne
Ziemniaki z koperkiem
Ogórek kiszony
Kompot wieloowocowy
Zupa pieczarkowa z makaronem szpinakowym – 220 g – alergeny: mleko, seler
(pieczarki, seler, pietruszka, marchew, cebula, śmietana 18%, makaron pszenny szpinakowy, przyprawy)
Paluszki rybne z bloków mintaja w panierce – 60 g – alergeny: ryby, jajko, gluten
Ziemniaki z koperkiem – 80 g
Ogórek kiszony – 50 g
Kompot wieloowocowy (cukier 1g/ porcję) - 200 ml – alergeny: truskawki


Kanapeczki z chrupiącym twarożkiem, szynką drobiową,
ogórkiem i sałatą
Herbata malinowa
Chleb pełnoziarnisty – 45 g – alergeny: gluten
Twarożek z papryką – 40 g – alergeny: mleko
Szynka z indyka – 15 g
Masło (zawartość tłuszczu mlecznego nie mniej niż 82%) – 5 g – alergeny: mleko
Ogórek – 20 g
Sałata – 5 g
Herbata malinowa bez cukru – 200 ml