Poniedziałek 11.05.2025 | Ryżanka z fasolką szparagową Schab w sosie własnym z ryżem Sałata z jogurtem Kompot wiśniowy Zupa z fasolką szparagową – 220 g - alergeny: seler (włoszczyzna, fasolka szparagowa, bulion warzywny, ryż, ziemniaki, koper, przyprawy) Schab w sosie własnym – 100 g – alergeny: mleko (mięso wieprzowe, bulion warzywny, cebula, olej, mąka z ciecierzycy, masło, przyprawy) Ryż ugotowany al.’dente – 50 g Sałata z jogurtem – 50 g – alergeny: mleko (sałata masłowa, jogurt naturalny, sól) Kompot wiśniowy (cukier 4g/ porcję) - 200 ml | Kanapeczki z twarożkiem, szynką drobiową, ogórkiem i papryką Herbata malinowa Chleb pełnoziarnisty – 45 g – alergeny: gluten Twarożek ze szczypiorkiem – 30 g – alergeny: mleko Szynka z indyka – 15 g Masło (zawartość tłuszczu mlecznego nie mniej niż 82%) – 5 g – alergeny: mleko Ogórek – 20 g Papryka – 15 g Herbata malinowa bez cukru– 200 ml |
Wtorek 13.05.2025 | Zupa z marchewki z groszkiem Gulasz z indyka z kaszą jęczmienną Ogórek kiszony Kompot wieloowocowy Zupa z marchewki z groszkiem – 200 g – alergeny: mleko (bulion warzywny, marchew z groszkiem, ziemniaki, pierś z kurczaka, por, oliwa, mleko 2%, śmietana 18%, masło klarowane, sól, pieprz) Gulasz z indyka z papryką – 200 g (mięso z piersi indyka, papryka, cebula, czosnek, przyprawy) Kasza jęczmienna ugotowana al dente – 60 g Ogórek kiszony pokrojony w plasterki – 50 g Kompot wieloowocowy (cukier 2g/ porcję) - 200 ml – alergeny: truskawki |
Kanapeczki z serkiem czosnkowym, kiełbasą krakowską, ogórkiem, papryką i sałatą Herbata rumiankowa Chleb razowy - 45 g – alergeny: gluten Serek kanapkowy czosnkowy – 10 g – alergeny: mleko Kiełbasa krakowska – 10 g – alergeny: gorczyca Masło (zawartość tłuszczu mlecznego nie mniej niż 82%) – 5 g – alergeny: mleko Pomidor - 20 g Papryka czerwona – 20 g Sałata masłowa– 5 g Herbata rumiankowa bez cukru – 200 ml
|
Środa 14.05.2025 | Zupa jarzynowa z ziemniakami Spaghetti z sosem pomidorowym Kompot wiśniowy Zupa jarzynowa – 200 g – alergeny: seler, mleko, gluten (włoszczyzna, udo z kurczaka, ziemniaki, mleko, olej, mąka pszenna, przyprawy) Spaghetti z sosem pomidorowym z soczewicą i warzywami – 200 g – alergeny: mleko, gluten (pomidory z puszki, cukinia, soczewica czerwona, cebula, marchew, pietruszka, czosnek, olej rzepakowy, parmezan, makaron pszenny rurki, przyprawy) Kompot wiśniowy (cukier 4g/ porcję) - 200 ml | Zupa mleczna z kaszą manną Kanapeczki z polędwicą, sałatą, ogórkiem kiszonym i pomidorem Herbata miętowa Zupa mleczna z manną – 250 ml - alergeny: mleko, gluten, jajko (mleko, kasza manna, cukier 2g/ porcję) Chleb razowy 45 g – alergeny: gluten Polędwica sopocka – 15 g Masło (zawartość tłuszczu mlecznego nie mniej niż 82%) – 5 g – alergeny: mleko Ogórek kiszony– 20 g Pomidor – 20 g Sałata masłowa – 5 g Herbata miętowa bez cukru -200 ml
|
Czwartek 15.05.2025 | Zupa ogórkowa z ryżem Pieczone nuggetsy Ziemniaki z koperkiem Mizeria Kompot truskawkowy Zupa ogórkowa – 220 g – alergeny: mleko, seler (woda, udo z kurczaka, ogórki kiszone, śmietana 12%, włoszczyzna, ryż, przyprawy) Pieczone nuggetsy z kurczaka w owsianej panierce (wyrób własny, niski IG) – 70 g – alergeny: jajko, mleko (mięso z piersi kurczaka, jajko, płatki owsiane, olej, parmezan, przyprawy) Ziemniaki gotowane z koperkiem – 80 g Mizeria – 50 g – alergeny: mleko (ogórek zielony, jogurt grecki, sól, pieprz) Kompot truskawkowy bez cukru – 200 ml – alergeny: truskawki | Kanapeczki z paprykarzem, serem żółtym ogórkiem, pomidorem i sałatą Herbata malinowa Chleb razowy – 45 g – alergeny: gluten Masło (zawartość tłuszczu mlecznego nie mniej niż 82%) – 5 g – alergeny: mleko Ser żółty Gouda– 12 g – alergeny: mleko Paprykarz (wyrób własny) – 25 g – alergeny: ryby (makrela, bulion warzywny, ryż, cebula, marchew, pietruszka, oliwa, koncentrat pomidorowy, przyprawy) Ogórek – 20 g Pomidor – 20g Sałata masłowa – 5 g Herbata malinowa bez cukru 200 ml |
Piątek 16.05.2025 | Zupa krem z soczewicy Domowe paluszki rybne w owsianej panierce Ziemniaki z koperkiem Surówka z kiszonej kapusty Kompot wieloowocowy Zupa krem z soczewicy – 200 g – alergeny: mleko (czerwona soczewica, włoszczyzna, passata pomidorowa, cebula, czosnek, oliwa, kurkuma, pieprz, sól) Smażony filet z miruny w panierce owsianej (wyrób własny, niski IG) – 70 g – alergeny: ryby, jajko (filet z miruny, mąka z ciecierzycy, mąka owsiana pełnoziarnista, jajko, olej, sól, pieprz) Ziemniaki z koperkiem – 80 g Surówka z kapusty kiszonej – 50 g (kapusta kiszona, marchew, jabłko, olej rzepakowy, przyprawy) Kompot wieloowocowy (cukier 2g/ porcję) - 200 ml – alergeny: truskawki | Kanapeczki z pastą jajeczną, polędwicą, pomidorem, ogórkiem kiszonym i sałatą Kakao Chleb pełnoziarnisty - 45 g – alergeny: gluten Pasta jajeczno - warzywna – 33 g – alergeny: jajko, mleko (jajko, ogórek, papryka, rzodkiewka, jogurt naturalny, szczypiorek, sól) Polędwica sopocka – 15 g – alergeny: gorczyca Masło (zawartość tłuszczu mlecznego nie mniej niż 82%) – 5 g – alergeny: mleko Pomidor - 20 g Ogórek kiszony – 20 g Sałata – 5 g Kakao (cukier 3g/ porcję) – 200 ml – alergeny: mleko, kakao
|