Jadłospis
DATA | OBIAD | PODWIECZOREK |
---|---|---|
Poniedziałek 10.02.2025 | Zupa ogórkowa z ziemniakami Makaron z serem białym i sosem jogurtowym Kompot wiśniowy Zupa ogórkowa – 220 g – alergeny: mleko, seler (woda, udo z kurczaka, ogórki kiszone, włoszczyzna, ziemniaki, przyprawy) Makaron z serem i sosem – 250 g - – alergeny: mleko, gluten (makaron pszenny, ser biały chudy, jogurt naturalny, cukier, cynamon) Kompot wiśniowy (cukier 4g/ porcję) - 200 ml | Zupa mleczna z kluskami lanymi
|
Wtorek 11.02.2025 | Krupnik z fasolką szparagową Pulpeciki drobiowe w delikatnym sosie koperkowym Kasza pęczak Surówka z buraka Kompot wieloowocowy Krupnik z fasolką szparagową – 220 g - alergeny: seler (włoszczyzna, fasolka szparagowa, bulion warzywny, kasza jęczmienna, ziemniaki, koper, przyprawy) Pulpeciki z indyka w sosie koperkowym – 120 g – mleko, gluten (mięso mielone z indyka, bulion warzywny, jajko, cebula, bułka pszenna, marchew, koper, masło, mąka ziemniaczana, mąka z ciecierzycy, olej, przyprawy) Kasza pęczak ugotowana al dente – 60 g Surówka z buraka – 50 g (buraki, jabłko, marchew, cebula, natka pietruszki, sól, pieprz) Kompot wieloowocowy (cukier 2g/ porcję) - 200 ml – alergeny: truskawki |
|
Środa 12.02.2025 | Rosół z makaronem Pieczone kotlety mielone Ziemniaki z koperkiem Surówka z białej kapusty Kompot wiśniowy Rosół z makaronem i mięsem z ud kurczaka – 200 g (makaron nitki 40 g) – alergeny: seler, gluten (udo z kurczaka, włoszczyzna, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, makaron pszenny nitki) Pieczone kotlety mielone z wieprzowiny – 90 g – alergeny: jajko (mielone mięso z indyka, pieczarki, jajko, cebula, czosnek, płatki owsiane, przyprawy) Ziemniaki gotowane z koperkiem – 80 g Surówka z białej kapusty – 50 g – alergeny: mleko (kapusta biała, kukurydza, marchew, por, jogurt naturalny, natka pietruszki, pieprz, sól) Kompot wiśniowy (cukier 4g/ porcję) - 200 ml | Kanapeczki z pastą słonecznikową, polędwicą, |
Czwartek 13.02.2025 | Barszcz czerwony z ziemniakami Placuszki bananowe z sosem jogurtowym Kompot truskawkowy Barszcz czerwony z ziemniakami – 220 g – alergeny: mleko, seler (woda, buraki, cebula, czosnek, jabłko, pietruszka, seler, marchew , ziemniaki, przyprawy) Placuszki bananowo- owsiane – 130g – alergeny: jajko, kakao (banan, jajko, mąka owsiana pełnoziarnista, kakao, masło klarowane, proszek do pieczenia) Sos jogurtowy z cynamonem (cukier 6 g/ porcję) – 50 g – alergeny: mleko Kompot truskawkowy bez cukru - 200 ml – alergeny: truskawki | Jajecznica ze szczypiorkiem |
Piątek 14.02.2025 | Zupa pieczarkowa z makaronem |
|