Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

DATA

OBIAD

PODWIECZOREK

Poniedziałek

14.04.2025

Ryżanka z fasolką szparagową
Schab w sosie własnym z ryżem
Sałata z jogurtem
Kompot wiśniowy
Zupa z fasolką szparagową – 220 g - alergeny: seler
(włoszczyzna, fasolka szparagowa, bulion warzywny, ryż, ziemniaki, koper, przyprawy)
Schab w sosie własnym – 100 g – alergeny: mleko
(mięso wieprzowe, bulion warzywny, cebula, olej, mąka z ciecierzycy, masło, przyprawy)
Ryż ugotowany al.’dente – 50 g
Sałata z jogurtem – 50 g – alergeny: mleko
(sałata masłowa, jogurt naturalny, sól)
Kompot wiśniowy (cukier 4g/ porcję) - 200 ml

Kanapeczki z twarożkiem, szynką drobiową,
ogórkiem i papryką
Herbata malinowa
Chleb pełnoziarnisty – 45 g – alergeny: gluten
Twarożek ze szczypiorkiem – 30 g – alergeny: mleko
Szynka z indyka – 15 g
Masło (zawartość tłuszczu mlecznego nie mniej niż 82%) – 5 g – alergeny: mleko
Ogórek – 20 g
Papryka – 15 g
Herbata malinowa bez cukru– 200 ml

 

 Wtorek

15.04.2025

Zupa z marchewki z groszkiem
Gulasz z indyka z kaszą jęczmienną
Ogórek kiszony
Kompot wieloowocowy
Zupa z marchewki z groszkiem – 200 g – alergeny: mleko
(bulion warzywny, marchew z groszkiem, ziemniaki, pierś z kurczaka, por, oliwa, mleko 2%, śmietana 18%, masło
klarowane, sól, pieprz)
Gulasz z indyka z papryką – 200 g
(mięso z piersi indyka, papryka, cebula, czosnek, przyprawy)
Kasza jęczmienna ugotowana al dente – 60 g
Ogórek kiszony pokrojony w plasterki – 50 g
Kompot wieloowocowy (cukier 2g/ porcję) - 200 ml – alergeny: truskawki



Kanapeczki z serkiem czosnkowym, kiełbasą krakowską,
ogórkiem, papryką i sałatą
Herbata rumiankowa
Chleb razowy - 45 g – alergeny: gluten
Serek kanapkowy czosnkowy – 10 g – alergeny: mleko
Kiełbasa krakowska – 10 g – alergeny: gorczyca
Masło (zawartość tłuszczu mlecznego nie mniej niż 82%) – 5 g – alergeny: mleko
Pomidor - 20 g
Papryka czerwona – 20 g
Sałata masłowa– 5 g
Herbata rumiankowa bez cukru – 200 ml

 Środa

16.04.2025

Zupa jarzynowa z ziemniakami
Spaghetti z sosem pomidorowym
Kompot wiśniowy
Zupa jarzynowa – 200 g – alergeny: seler, mleko, gluten
(włoszczyzna, udo z kurczaka, ziemniaki, mleko, olej, mąka pszenna, przyprawy)
Spaghetti z sosem pomidorowym z soczewicą i warzywami – 200 g – alergeny: mleko,
gluten
(pomidory z puszki, cukinia, soczewica czerwona, cebula, marchew, pietruszka, czosnek, olej rzepakowy,
parmezan, makaron pszenny rurki, przyprawy)
Kompot wiśniowy (cukier 4g/ porcję) - 200 ml

Zupa mleczna z kaszą manną
Kanapeczki z polędwicą,
sałatą, ogórkiem kiszonym i pomidorem
Herbata miętowa
Zupa mleczna z manną – 250 ml - alergeny: mleko, gluten, jajko
(mleko, kasza manna, cukier 2g/ porcję)
Chleb razowy 45 g – alergeny: gluten
Polędwica sopocka – 15 g
Masło (zawartość tłuszczu mlecznego nie mniej niż 82%) – 5 g – alergeny: mleko
Ogórek kiszony– 20 g
Pomidor – 20 g
Sałata masłowa – 5 g
Herbata miętowa bez cukru -200 ml

 

Czwartek

17.04.2025

 

 

Piątek

18.04.2025