Jadłospis
DATA | OBIAD | PODWIECZOREK |
---|---|---|
Poniedziałek 14.04.2025 | Ryżanka z fasolką szparagową Schab w sosie własnym z ryżem Sałata z jogurtem Kompot wiśniowy Zupa z fasolką szparagową – 220 g - alergeny: seler (włoszczyzna, fasolka szparagowa, bulion warzywny, ryż, ziemniaki, koper, przyprawy) Schab w sosie własnym – 100 g – alergeny: mleko (mięso wieprzowe, bulion warzywny, cebula, olej, mąka z ciecierzycy, masło, przyprawy) Ryż ugotowany al.’dente – 50 g Sałata z jogurtem – 50 g – alergeny: mleko (sałata masłowa, jogurt naturalny, sól) Kompot wiśniowy (cukier 4g/ porcję) - 200 ml | Kanapeczki z twarożkiem, szynką drobiową,
|
Wtorek 15.04.2025 | Zupa z marchewki z groszkiem Gulasz z indyka z kaszą jęczmienną Ogórek kiszony Kompot wieloowocowy Zupa z marchewki z groszkiem – 200 g – alergeny: mleko (bulion warzywny, marchew z groszkiem, ziemniaki, pierś z kurczaka, por, oliwa, mleko 2%, śmietana 18%, masło klarowane, sól, pieprz) Gulasz z indyka z papryką – 200 g (mięso z piersi indyka, papryka, cebula, czosnek, przyprawy) Kasza jęczmienna ugotowana al dente – 60 g Ogórek kiszony pokrojony w plasterki – 50 g Kompot wieloowocowy (cukier 2g/ porcję) - 200 ml – alergeny: truskawki |
|
Środa 16.04.2025 | Zupa jarzynowa z ziemniakami Spaghetti z sosem pomidorowym Kompot wiśniowy Zupa jarzynowa – 200 g – alergeny: seler, mleko, gluten (włoszczyzna, udo z kurczaka, ziemniaki, mleko, olej, mąka pszenna, przyprawy) Spaghetti z sosem pomidorowym z soczewicą i warzywami – 200 g – alergeny: mleko, gluten (pomidory z puszki, cukinia, soczewica czerwona, cebula, marchew, pietruszka, czosnek, olej rzepakowy, parmezan, makaron pszenny rurki, przyprawy) Kompot wiśniowy (cukier 4g/ porcję) - 200 ml | Zupa mleczna z kaszą manną |
Czwartek 17.04.2025 |
| |
Piątek 18.04.2025 | |