Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

DATA

OBIAD

PODWIECZOREK

Poniedziałek

17.11.2025

Zupa krem porowo-kalafiorowa z grzankami
Spaghetti z sosem pomidorowym
Kompot wiśniowy
Zupa krem porowo-kalafiorowa – 200 g - alergeny: mleko, gluten
(kalafior, por, marchew, chleb żytni, śmietana 12%, koper, przyprawy)
Spaghetti z sosem pomidorowym z soczewicą i warzywami – 200 g
– alergeny: mleko, gluten
(pomidory z puszki, cukinia, soczewica czerwona, cebula, marchew, pietruszka, czosnek, olej rzepakowy,
parmezan, makaron pszenny rurki, przyprawy)
Kompot wiśniowy (cukier 2g/ porcję) - 200 ml

Zupa mleczna z kaszą manną
Kanapeczki z serem żółtym, ogórkiem, pomidorem i sałatą
Herbata malinowa
Zupa mleczna – 250 ml - alergeny: mleko, gluten
(mleko, kasza manna, cukier)
Chleb pełnoziarnisty - 60g – alergeny: gluten
Ser żółty Gouda – 25 g - alergeny: mleko
Masło (zawartość tłuszczu mlecznego nie mniej niż 82%) – 5 g – alergeny: mleko
Ogórek zielony – 20 g
Pomidor – 15 g
Sałata – 5 g
Herbata malinowa bez cukru -200 ml

 Wtorek

18.11.2025

Krupnik z ziemniakami
Schab w sosie własnym
Ziemniaki z koperkiem
Surówka z czerwonej kapusty z orzechami
Kompot wieloowocowy
Krupnik z ziemniakami – 200 g – alergeny: seler
(bulion warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, kasza jęczmienna, ziemniaki, koper, przyprawy)
Schab w sosie własnym – 100 g – alergeny: mleko
(mięso wieprzowe, bulion warzywny, cebula, olej, mąka z ciecierzycy, masło, przyprawy)
Gotowane ziemniaki z koperkiem – 80 g
Surówka z czerwonej kapusty z orzechami – 60 g – alergeny: mleko, orzechy
(kapusta czerwona, jogurt naturalny, jabłko, marchew, por, koper, orzechy włoskie, sok z cytryny, olej rzepakowy,
sól, pieprz)
Kompot wieloowocowy (cukier 1g/ porcję) - 200 ml – alergeny: truskawki

Kanapeczki z twarożkiem, polędwicą sopocką,
pomidorem i sałatą
Herbata rumiankowa
Chleb pełnoziarnisty - 45 g – alergeny: gluten
Twarożek – 80 g – alergeny: mleko
(twaróg chudy, kefir, rzodkiewka, szczypiorek, ogórek, pieprz, sól kłodawska)
Polędwica sopocka – 12 g
Masło (zawartość tłuszczu mlecznego nie mniej niż 82%) – 5 g – alergeny: mleko
Pomidor – 20 g
Sałata – 5 g
Herbata rumiankowa bez cukru – 200 ml

 Środa

19.11.2025

Zupa krem marchewkowy
Kluski leniwe z sosem jogurtowym
Kompot wiśniowy
Zupa marchewkowa – 200 g – alergeny: mleko
(bulion rosołowy, marchew, por, ziemniaki, cebula, czosnek, mleko, masło, olej rzepakowy, curry, kurkuma)
Kluski leniwe z niskim IG - 200 g – alergeny: jajko, mleko
(ser twarogowy półtłusty, mąka owsiana pełnoziarnista, jajko, sól)
Sos jogurtowy na słodko – 50 g – alergeny: mleko
(jogurt naturalny, cukier, cynamon)
Kompot wiśniowy (cukier 3g/ porcję) - 200 ml


Kanapeczki z pastą słonecznikową, polędwicą,
ogórkiem kiszonym, pomidorem i sałatą
Herbata owocowa
Chleb pełnoziarnisty - 45 g – alergeny: gluten
Pasta słonecznikowo - marchewkowa – 20 g
(marchew, nasiona słonecznika, czosnek, olej, przyprawy)
Szynka z indyka – 15 g – alergeny: gorczyca
Masło (zawartość tłuszczu mlecznego nie mniej niż 82%) – 5 g – alergeny: mleko
Ogórek kiszony - 20 g
Pomidor – 20 g
Sałata – 5 g
Herbata owocowa bez cukru 200 ml

 

Czwartek

20.11.2025

Rosół z makaronem
Pieczone nuggetsy
Ziemniaki z koperkiem
Sałata z jogurtem
Kompot truskawkowy
Rosół z makaronem – 200 g (makaron nitki 40 g)
– alergeny: seler, gluten
(włoszczyzna, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, makaron pszenny nitki)
Pieczone nuggetsy z kurczaka w owsianej panierce (wyrób własny, niski IG) – 70 g
– alergeny: jajko, mleko
(mięso z piersi kurczaka, jajko, płatki owsiane, olej, parmezan, przyprawy)
Ziemniaki gotowane posypane koperkiem – 80 g
Sałata z jogurtem – 50 g – alergeny: mleko
(sałata masłowa, jogurt naturalny, sól)
Kompot truskawkowy bez cukru - 200 ml – alergeny: truskawki

Jajecznica ze szczypiorkiem
Kanapeczki z kiełbasą żywiecką,
sałatą, ogórkiem kiszonym i pomidorem
Herbata miętowa
Jajecznica ze szczypiorkiem – 60 g – alergeny: jajka, mleko
Chleb razowy 45 g – alergeny: gluten
Szynka z indyka – 15 g
Masło (zawartość tłuszczu mlecznego nie mniej niż 82%) – 5 g – alergeny: mleko
Ogórek kiszony – 20 g
Pomidor – 20 g
Sałata masłowa – 5 g
Herbata miętowa bez cukru – 200 ml

Piątek

21.11.2025

 
 Zupa pieczarkowa z makaronem
Domowe paluszki rybne w owsianej panierce
Ziemniaki z koperkiem
Ogórek kiszony
Kompot wieloowocowy
Zupa pieczarkowa z makaronem szpinakowym – 220 g – alergeny: mleko, seler
(pieczarki, seler, pietruszka, marchew, cebula, śmietana 18%, makaron pszenny szpinakowy, przyprawy)
Smażony filet z miruny w panierce owsianej (wyrób własny, niski IG) – 70 g – alergeny: ryby,
jajko
(filet z miruny, mąka z ciecierzycy, mąka owsiana pełnoziarnista, jajko, olej, sól, pieprz)
Ziemniaki z koperkiem – 80 g
Ogórek kiszony – 50 g
Kompot wieloowocowy (cukier 2g/ porcję) - 200 ml – alergeny: truskawki

Kanapeczki z pastą jajeczną, serkiem kanapkowym,
ogórkiem, papryką i sałatą
Herbata malinowa
Chleb pełnoziarnisty - 45 g – alergeny: gluten
Pasta jajeczna – 40 g – alergeny: jajko, mleko
(jajka, papryka, jogurt naturalny, szczypiorek, sól, pieprz)
Serek kanapkowy naturalny – 10 g – alergeny: mleko
(śmietanka, kultury bakterii fermentacji mlekowej)
Masło (zawartość tłuszczu mlecznego nie mniej niż 82%) – 5 g – alergeny: mleko
Ogórek - 20 g
Papryka – 15 g
Sałata – 5 g
Herbata malinowa bez cukru – 200 ml