Jadłospis
DATA | OBIAD | PODWIECZOREK |
|---|---|---|
Poniedziałek 17.11.2025 | Zupa krem porowo-kalafiorowa z grzankami Spaghetti z sosem pomidorowym Kompot wiśniowy Zupa krem porowo-kalafiorowa – 200 g - alergeny: mleko, gluten (kalafior, por, marchew, chleb żytni, śmietana 12%, koper, przyprawy) Spaghetti z sosem pomidorowym z soczewicą i warzywami – 200 g – alergeny: mleko, gluten (pomidory z puszki, cukinia, soczewica czerwona, cebula, marchew, pietruszka, czosnek, olej rzepakowy, parmezan, makaron pszenny rurki, przyprawy) Kompot wiśniowy (cukier 2g/ porcję) - 200 ml | Zupa mleczna z kaszą manną |
Wtorek 18.11.2025 | Krupnik z ziemniakami Schab w sosie własnym Ziemniaki z koperkiem Surówka z czerwonej kapusty z orzechami Kompot wieloowocowy Krupnik z ziemniakami – 200 g – alergeny: seler (bulion warzywny, marchew, pietruszka, seler, por, kasza jęczmienna, ziemniaki, koper, przyprawy) Schab w sosie własnym – 100 g – alergeny: mleko (mięso wieprzowe, bulion warzywny, cebula, olej, mąka z ciecierzycy, masło, przyprawy) Gotowane ziemniaki z koperkiem – 80 g Surówka z czerwonej kapusty z orzechami – 60 g – alergeny: mleko, orzechy (kapusta czerwona, jogurt naturalny, jabłko, marchew, por, koper, orzechy włoskie, sok z cytryny, olej rzepakowy, sól, pieprz) Kompot wieloowocowy (cukier 1g/ porcję) - 200 ml – alergeny: truskawki | Kanapeczki z twarożkiem, polędwicą sopocką, |
Środa 19.11.2025 | Zupa krem marchewkowy Kluski leniwe z sosem jogurtowym Kompot wiśniowy Zupa marchewkowa – 200 g – alergeny: mleko (bulion rosołowy, marchew, por, ziemniaki, cebula, czosnek, mleko, masło, olej rzepakowy, curry, kurkuma) Kluski leniwe z niskim IG - 200 g – alergeny: jajko, mleko (ser twarogowy półtłusty, mąka owsiana pełnoziarnista, jajko, sól) Sos jogurtowy na słodko – 50 g – alergeny: mleko (jogurt naturalny, cukier, cynamon) Kompot wiśniowy (cukier 3g/ porcję) - 200 ml |
|
Czwartek 20.11.2025 | Rosół z makaronem Pieczone nuggetsy Ziemniaki z koperkiem Sałata z jogurtem Kompot truskawkowy Rosół z makaronem – 200 g (makaron nitki 40 g) – alergeny: seler, gluten (włoszczyzna, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, makaron pszenny nitki) Pieczone nuggetsy z kurczaka w owsianej panierce (wyrób własny, niski IG) – 70 g – alergeny: jajko, mleko (mięso z piersi kurczaka, jajko, płatki owsiane, olej, parmezan, przyprawy) Ziemniaki gotowane posypane koperkiem – 80 g Sałata z jogurtem – 50 g – alergeny: mleko (sałata masłowa, jogurt naturalny, sól) Kompot truskawkowy bez cukru - 200 ml – alergeny: truskawki | Jajecznica ze szczypiorkiem |
Piątek 21.11.2025 | | Kanapeczki z pastą jajeczną, serkiem kanapkowym, |
