Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

DATA

OBIAD

PODWIECZOREK

Poniedziałek

13.01.2025

Kapuśniak z ziemniakami
Spaghetti z warzywami i sosem pomidorowym
Kompot wiśniowy
Kapuśniak z ziemniakami – 200 g
(bulion warzywny, Kapusta kiszona, marchew, pietruszka, seler, ziemniaki, przyprawy)
Spaghetti z sosem pomidorowym z soczewicą i warzywami – 200 g – alergeny: mleko,
gluten
(pomidory z puszki, cukinia, soczewica czerwona, cebula, marchew, pietruszka, czosnek, olej rzepakowy,
parmezan, makaron pszenny rurki, przyprawy)
Kompot wiśniowy (cukier 3g/ porcję) - 200 ml

 

Kanapeczki z serkiem kanapkowym, kiełbasą krakowską,
ogórkiem kiszonym, papryką i sałatą
Herbata malinowa
Chleb razowy - 45 g – alergeny: gluten
Serek kanapkowy czosnkowy – 20 g – alergeny: mleko
Kiełbasa krakowska – 5 g – alergeny: gorczyca
Masło (zawartość tłuszczu mlecznego nie mniej niż 82%) – 5 g – alergeny: mleko
Ogórek kiszony - 20 g
Papryka czerwona – 20 g
Sałata masłowa– 5 g
Herbata malinowa bez cukru 200 m

 Wtorek

14.01.2025

Zupa pomidorowa z makaronem
Schab w sosie z marchewką
Ryż paraboliczny
Surówka z czerwonej kapusty
Kompot wieloowocowy
Zupa pomidorowa z makaronem kokardki – 220 g – alergeny: mleko, seler, gluten
(bulion warzywny, passata, włoszczyzna, natka pietruszki, śmietana 12%, makaron pszenny, przyprawy)
Schab w sosie z marchewką – 100 g – alergeny: mleko
(mięso wieprzowe, bulion warzywny, marchew, cebula, olej, mąka z ciecierzycy, masło, przyprawy)
Gotowany ryż paraboliczny – 45 g
Surówka z czerwonej kapusty z orzechami – 60 g – alergeny: mleko, orzechy
(kapusta czerwona, jogurt naturalny, jabłko, marchew, por, koper, orzechy włoskie, sok z cytryny, olej
rzepakowy, sól, pieprz)
Kompot wieloowocowy (cukier 1g/ porcję)- 200 ml – alergeny: truskawki

Kanapeczki z jajkiem, szynką drobiową,
ogórkiem, papryką i szczypiorkiem
Herbata rumiankowa
Chleb razowy – 60 g – alergeny: gluten
Jajko na twardo – 50 g – alergeny: jajko
Szynka z indyka – 15 g
Masło (zawartość tłuszczu mlecznego nie mniej niż 82%) – 5 g – alergeny: mleko
Ogórek – 20 g
Papryka – 15 g
Szczypiorek – 2 g
Sałata masłowa – 5 g
Herbata rumiankowa bez cukru – 200 ml


 Środa

15.01.2025

Żurek z jajkiem i białą kiełbasą
Pieczone kotlety mielone
Ziemniaki z koperkiem
Marchewka z groszkiem
Kompot truskawkowy
Żurek z białą kiełbasą i jajkiem (niski IG) – 220 g - alergeny: jajko, mleko, seler
(woda, żurek, kiełbasa biała, jajko, ziemniaki, śmietana 18%, przyprawy)
Pieczone kotlety mielone z indyka – 90 g – alergeny: jajko
(mielone mięso z indyka, pieczarki, jajko, cebula, czosnek, płatki owsiane, przyprawy)
Ziemniaki gotowane z koperkiem – 80 g
Marchewka z groszkiem – 50 g – alergeny: gluten
(marchew, groszek, mąka pszenna, pieprz)
Kompot truskawkowy bez cukru - 200 ml – alergeny: truskawki

Zupa mleczna z kluskami lanymi
Kanapeczki z serem żółtym, papryką i sałatą
Herbata owocowa
Zupa mleczna z lanymi kluskami – 250 ml - alergeny: mleko, gluten, jajko
(mleko, jajko, mąka pszenna, cukier 2g/ porcję, sól)
Chleb razowy – 45 g – alergeny: gluten
Ser żółty gouda – 15 g - alergeny: mleko
Masło (zawartość tłuszczu mlecznego nie mniej niż 82%) – 5 g – alergeny: mleko
Papryka czerwona – 15 g
Sałata – 5 g
Herbata owocowa bez cukru– 200 ml

 

Czwartek

16.01.2025

Krem marchewkowy z płatkami migdałowymi
Pampuchy z sosem truskawkowym
Kompot wiśniowy
Zupa marchewkowa – 200 g – alergeny: mleko
(bulion rosołowy, marchew, por, ziemniaki, cebula, czosnek, mleko, masło, olej rzepakowy, curry, kurkuma,
prażone płatki migdałowe)
Pampuchy na parze – 100g – alergeny: jajko, mleko, gluten
(mąka pszenna, mleko świeże 2%, drożdże, olej rzepakowy, żółtko jaja)
Sos truskawkowy – 50 g – alergeny: truskawki, mleko
(truskawki, jogurt naturalny, cukier)
Kompot wiśniowy (cukier 3g/ porcję) - 200 ml

Jajecznica ze szczypiorkiem
Kanapeczki z polędwicą,
sałatą, ogórkiem i pomidorem
Herbata miętowa
Jajecznica ze szczypiorkiem – 60 g – alergeny: jajka, mleko
Chleb pełnoziarnisty – 45 g – alergeny: gluten
Polędwica sopocka – 12 g
Masło (zawartość tłuszczu mlecznego nie mniej niż 82%) – 5 g – alergeny: mleko
Ogórek – 20 g
Pomidor – 15 g
Sałata – 5 g
Herbata miętowa bez cukru – 200 ml

Piątek

17.01.2025

Zupa krem z kalafiora z grzankami
Ryba w panierce
Ziemniaki z koperkiem
Surówka z kapusty kiszonej
Kompot wieloowocowy
Zupa krem z kalafiora i cukinii – 200 g - alergeny: mleko, gluten
(kalafior, cukinia, marchew, chleb żytni, śmietana 12%, koper, przyprawy)
Pieczony filet z miruny w panierce z ciecierzycy – 90 g – alergeny: jajko, ryby
(filet z miruny, jajko, mąka z ciecierzycy, cytryna, olej rzepakowy, przyprawy)
Ziemniaki z koperkiem – 80 g
Surówka z kapusty kiszonej – 60 g
(kapusta kiszona, marchew, jabłko, olej rzepakowy, przyprawy)
Kompot wieloowocowy (cukier 1g/ porcję) - 200 ml

Kanapeczki z chrupiącym twarożkiem, szynką drobiową,
ogórkiem i sałatą
Herbata malinowa
Chleb pełnoziarnisty - 60g – alergeny: gluten
Twarożek z papryką – 40 g – alergeny: mleko
Polędwica sopocka – 12 g
Masło (zawartość tłuszczu mlecznego nie mniej niż 82%) – 10 g – alergeny: mleko
Ogórek – 20 g
Sałata – 5 g
Herbata malinowa bez cukru – 200 ml