KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Opłaty

Opłaty za pobyt dziecka w przedszkolu w roku szkolnym 2019/2020

Przedszkole zapewnia dziecku:

bezpłatne realizowanie podstawy programowej, w wymiarze 5 godzin dziennie, przez 5 dni w tygodniu w godzinach od 9.00 do 14.00.

Opłata za każdą rozpoczętą godzinę pobytu dziecka w przedszkolu ponad czas realizacji podstawy programowej wynosi 1,00 zł. 


W skład opłaty miesięcznej za przedszkole wchodzi również
opłata za wyżywienie.

Dzienna stawka żywieniowa:
10,00zł (dwa posiłki; obiad - 7,00zł, podwieczorek - 3,00zł).

7,00zł (jeden posiłek - obiad - 7,00zł).

W przypadku nieobecności dziecka rodzicom przysługuje dzienny odpis. Naliczaną opłatę na następny miesiąc pomniejsza się o przysługujący odpis.

Opłaty można dokonywać w wybranym Banku lub przelewem internetowym z rozbiciem na:

  • opłatę za świadczoną usługę (godziny pobytu dziecka w przedszkolu)
  • opłata za wyżywienie

 

 

NUMER KONTA DO PRZELEWU:  43 9271 0005 0000 0244 2000 0010

Odpłatność za przedszkole należy uiszczać w terminie do
 
10 każdego miesiąca.