KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wydarzenia

Dzieci uczą rodziców w domu

Udział w akcji "Dzieci uczą rodziców"

Drodzy rodzice w zakładce Dla rodziców znajdziecie propozycje zabaw i zadań do wykonania oraz stron edukacyjnych do zabawy i pracy z dzieckiem w domu.

"Stoliczku nakryj się"

19.02.2020r. (środa) dzieci obejrzały bajkę pt. „Stoliczku nakryj się” w wykonaniu profesjonalnych aktorów z teatru Art-Re z Krakowa. Bajka opowiadała o braciach...

WALENTYNKI Z BABCIĄ I DZIADKIEM

14 lutego w Dniu Świętego Walentego w naszym przedszkolu odbyło się spotkanie z babcią i dziadkiem.

Bajkowy bal karnawałowy

„W karnawale, w karnawale dookoła wielkie bale, gdy muzyka pięknie gra, dobry humor każdy ma!”

Akademia Pana Feliksa

„Dziś nasz gość przyjechał z dala, Peru wszystkich zadowala”.

Poznajemy pory roku

Na zajęciach przedszkolaki poznawały charakterystyczne cechy danej pory roku. Opowiadały jak zmieniają się drzewa w poszczególnym okresie roku. W parach postanowiły wykonać drzewo wiosenne, letnie, jesienne i zimowe.

Teatrzyk "Pinokio"

07.01.2020r (wtorek) wszystkie dzieci spotkały się w Punkcie Przedszkolnym w Drwalewie, aby wspólnie obejrzeć bajkę pt. „Pinokio”...

Pasowanie na przedszkolaka    04.10. 2019

Pasowanie na przedszkolaka to pierwsza wyjątkowa uroczystość w życiu dzieci i naszego punktu przedszkolnego. Dla dzieci było to ogromne przeżycie, ale trzymały się bardzo dzielnie.

Z uśmiechami na twarzach śpiewały piosenki, ogrywały scenki i recytowały wierszyki otrzymując od rodziców gromkie brawa.

 Pani Dyrektor za pomocą „czarodziejskiego ołówka"  dokonała uroczystego pasowania na przedszkolaka, średniaka, starszaka i zerówkowicza wręczając dzieciom dyplomy.

 Nie zabrakło życzeń, słodkich niespodzianek i prezentów.

Z pewnością był to niezapomniany dzień, pełen emocji i miłych wrażeń zarówno dla dzieci, rodziców jak i nauczycielki.

Nasze prace na konkurs plastyczny

Troje przedszkolaków Julka, Klaudia i Igor wykonało prace plastyczne na powiatowy konkurs „Drewno, surowiec odnawialny” zorganizowany przez Nadleśnictwo w Poddębicach.

Przez parę dni dzieci planowały i wykonywały swoją pracę stosując różne techniki plastyczne.

Wszystkie przedszkolaki trzymają mocno kciuki za kolegów. Powodzenia.

Jesienny las

Podczas zajęć plastycznych przedszkolaki eksperymentowały z kolorowymi farbami i wyczarowały jesienny las.

Prace plastyczne ozdabiają przedszkolną Galerię Przedszkolaka i budzą zachwyt rodziców.

Wycieczka do parku

W poniedziałek 23 września 2019 r. przedszkolaki postanowiły przywitać się z Panią Jesienią. Wybrały się na wycieczkę do parku w Poddębicach.

Podczas wycieczki dzieci oglądały i nazywały drzewa w parku, zbierały liście, kasztany i żołędzie.

Obejrzały ogród zmysłów gdzie mogły doświadczyć jak działają zmysły człowieka.

Na zakończenie wycieczki przedszkolaki relaksowały się na placu zabaw.

Zabawy kolorem niebieskim i żółtym

Podczas zajęć plastycznych przedszkolaki dowiedziały się, że występują trzy podstawowe barwy: niebieska, czerwona, żółta.

Podczas zabawy kolorem niebieskim i żółtym dzieci malowały dłonie i odciskały na papierze. Świetnie się przy tym bawiły.

Grupowe drzewko przyjaźni

Przedszkolaki zapoznały się z zasadami zachowania się i pobytu w przedszkolu. Razem ze swoją panią wychowawczynią utworzyły Kodeks Przedszkolaka.

Wspólnie wykonały grupowe drzewko przyjaźni, które symbolizuje zawarcie grupowego kontraktu.

Przedszkolaki na wystawie obrazu Jana Matejki   11.09.2019r.

Dzieci wraz ze swoimi koleżankami i kolegami z Punktu Przedszkolnego w Drwalewie obejrzały obraz namalowany przez Jana Matejkę „Jan III Sobieski pod Wiedniem”.

Przedszkolaki z zainteresowaniem podziwiały haftowaną replikę obrazu. Była to dla nich interesująca „lekcja historii”.