KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wydarzenia

W świecie teatru i muzyki.

W świecie teatru i muzyki.

„Najładniejsza kartka wielkanocna”- konkurs.

„Najładniejsza kartka wielkanocna”- konkurs.

Mały matematyk.

„Ważymy, mierzymy, liczymy z matematyką się bawimy.”

W zaczarowanym świecie baśni.

„Witajcie w naszej bajce…..” W rytmach znanej piosnki przedszkolaki przeniosły się w świat baśni i bajek.

Odwiedziny leśniczego

17 lutego do naszego przedszkola przybył pan leśniczy z nagrodami dla zwycięzców konkursu plastycznego : „ Co nam daje las? Korzyści płynące z lasu.”- zorganizowanego przez Nadleśnictwo w Poddębicach.

Walentynki 2021

Mam serduszko, wielkie serce, spójrz jakie czerwone, kogo lubię, kogo kocham rzucę w jego stronę- zabawy walentynkowe.

Poznajemy obrzędy karnawałowe.

Karnawał to szaleństwo imprez i zabaw, które ogarnia cały świat! Karnawał zdominował również zabawy i zajęcia w punkcie przedszkolnym.

Hej kolęda, kolęda.

Hej kolęda, kolęda. Pod takim hasłem dzieci z punktu przedszkolnego przygotowały dla swoich rodziców bożonarodzeniowy występ artystyczny.

Pasowanie na przedszkolaka    04.10. 2019

Pasowanie na przedszkolaka to pierwsza wyjątkowa uroczystość w życiu dzieci i naszego punktu przedszkolnego. Dla dzieci było to ogromne przeżycie, ale trzymały się bardzo dzielnie.

Z uśmiechami na twarzach śpiewały piosenki, ogrywały scenki i recytowały wierszyki otrzymując od rodziców gromkie brawa.

 Pani Dyrektor za pomocą „czarodziejskiego ołówka"  dokonała uroczystego pasowania na przedszkolaka, średniaka, starszaka i zerówkowicza wręczając dzieciom dyplomy.

 Nie zabrakło życzeń, słodkich niespodzianek i prezentów.

Z pewnością był to niezapomniany dzień, pełen emocji i miłych wrażeń zarówno dla dzieci, rodziców jak i nauczycielki.

Nasze prace na konkurs plastyczny

Troje przedszkolaków Julka, Klaudia i Igor wykonało prace plastyczne na powiatowy konkurs „Drewno, surowiec odnawialny” zorganizowany przez Nadleśnictwo w Poddębicach.

Przez parę dni dzieci planowały i wykonywały swoją pracę stosując różne techniki plastyczne.

Wszystkie przedszkolaki trzymają mocno kciuki za kolegów. Powodzenia.

Jesienny las

Podczas zajęć plastycznych przedszkolaki eksperymentowały z kolorowymi farbami i wyczarowały jesienny las.

Prace plastyczne ozdabiają przedszkolną Galerię Przedszkolaka i budzą zachwyt rodziców.

Wycieczka do parku

W poniedziałek 23 września 2019 r. przedszkolaki postanowiły przywitać się z Panią Jesienią. Wybrały się na wycieczkę do parku w Poddębicach.

Podczas wycieczki dzieci oglądały i nazywały drzewa w parku, zbierały liście, kasztany i żołędzie.

Obejrzały ogród zmysłów gdzie mogły doświadczyć jak działają zmysły człowieka.

Na zakończenie wycieczki przedszkolaki relaksowały się na placu zabaw.

Zabawy kolorem niebieskim i żółtym

Podczas zajęć plastycznych przedszkolaki dowiedziały się, że występują trzy podstawowe barwy: niebieska, czerwona, żółta.

Podczas zabawy kolorem niebieskim i żółtym dzieci malowały dłonie i odciskały na papierze. Świetnie się przy tym bawiły.

Grupowe drzewko przyjaźni

Przedszkolaki zapoznały się z zasadami zachowania się i pobytu w przedszkolu. Razem ze swoją panią wychowawczynią utworzyły Kodeks Przedszkolaka.

Wspólnie wykonały grupowe drzewko przyjaźni, które symbolizuje zawarcie grupowego kontraktu.

Przedszkolaki na wystawie obrazu Jana Matejki   11.09.2019r.

Dzieci wraz ze swoimi koleżankami i kolegami z Punktu Przedszkolnego w Drwalewie obejrzały obraz namalowany przez Jana Matejkę „Jan III Sobieski pod Wiedniem”.

Przedszkolaki z zainteresowaniem podziwiały haftowaną replikę obrazu. Była to dla nich interesująca „lekcja historii”.